Čerstvé domácí těstoviny
Čerstvé domácí těstoviny
Nově vyrábíme čerstvé těstoviny.
Fusilli, Tagliatelle, Campanelle, Spagetti, Vlasové polévkové nudle,
flíčky
SLOŽENÍ: 100% SEMOLINOVÁ MOUKA, VEJCE, VODA
ALERGENY: LEPEK, VEJCE
VAŘÍME 4-5 MINUT
Trvanlivost v chladu 5 dní
CO JE SEMOLINOVÁ MOUKA ?
Semolina je pšeničná krupice, získaná z takzvané tvrdozrnné pšenice neboli Triticum durum. Podmínky pro pěstování pšenice jsou pouze v Itálii a v Africe. Tvrdozrnná pšenice se vyznačuje vyšším podílem lepku a díky tomu nižším glykemickým indexem. Lepek dodává těstovinám lepší pružnost a proto je snažší semolinové těstoviny připravovat. Hlavní výhodou je, že se snadno nerozvaří.
Semolinová mouka má vyšší nutriční hodnotu, nejen pro zvýšený obsah bílkovin, ale vyšší obsah minerálních látek. Co je ale zásadní, má nižší glykemický index, než klasická pšeničná mouka a obsažený škrob se tráví pomaleji a tím déle máme pocit sytosti. Při pomalém trávení nedochází k tak rychlému nárůstu hladiny krevního cukru, což je zásadním faktorem nejen pro udržení tělesné hmotnosti, ale i pro zajištění vyrovnané výkonnosti organismu.